Regulamentul concursului

Regulamentul Concursului de lucrări la tema drepturilor omului

Scop

Scopul concursului este sporirea gradului de conștientizare a copiilor referitor la drepturile omului și a rolului Declarației Universale în protecția și promovarea drepturilor fundamentale.

Participanţi

Concursul de lucrări la tema drepturilor omului se adresează tuturor elevilor din școlile din Republica Moldova inclusiv regiunea transnistreană.

Modul de desfăşurare

Concursul este organizat pe patru secţiuni:

  • Pictură
  • Poezie/eseu (prezentată în variantă audio sau versiune text)
  • Fotografie
  • Video

Participanţii se pot înscrie cu câte o creaţie, la mai multe secţiuni. Creaţiile vor fi încărcate pe platformă în perioada 27 septembrie – 30 noiembrie 2018 . În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie acestea vor fi supuse votului de către publicul larg. Va fi desemnată câștigătoare lucrarea care va acumula cel mai mare număr de voturi. Autorul lucrării va fi premiat în cadrul Galei ONU pentru drepturile omului organizată în primele zile ale lunii decembrie.

Pe lângă Premiul mare vor fi acordate mențiuni speciale pentru următoarele 10 lucrări care au acumulat număr mare de voturi. Autorii celor 10 mențiuni speciale vor primi materiale promoționale din partea Oficiului ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) în cadrul unui eveniment închis organizat de OHCHR.

IMPORTANT!

Împreună cu lucrarea înaintată spre jurizare, participantul va depune și formularul de înscriere în concurs.