Despre concurs

În decembrie 2018, Organizația Națiunilor Unite celebrează aniversarea de 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului.

În acest context, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) lansează concursul de lucrări la tema drepturilor omului printre elevii școlilor din Republica Moldova inclusiv regiunea transnistreană. Participanții vor crea lucrări în care vor arăta viziunea lor vis-a-vis de respectarea și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în Republica Moldova.

Lucrările vor fi supuse votului de către publicul larg pe platforma special creată pentru concurs. Va fi desemnată câștigătoare lucrarea care va acumula numărul maxim de voturi. Autorul lucrării va fi premiat în cadrul Galei ONU pentru drepturile omului care se va desfașura la Chișinău în primele zile ale lunii decembrie 2018.

Participanţii se pot înscrie cu câte o creaţie, la mai multe secţiuni. Creaţiile vor fi încărcate pe platformă în perioada 27 septembrie – 25 noiembrie 2018 . În perioada 25 noiembrie - 1 decembrie 2018 acestea vor fi supuse votului de către publicul larg. Va fi desemnată câștigătoare lucrarea care va acumula cel mai mare număr de voturi. Autorul lucrării va fi premiat în cadrul Galei ONU pentru drepturile omului organizată în pe data de 6 decembrie, cu un set complet de rechezite pentru școală și trofeul Copii pentru Drepturile Omului. La fel de un set de rechezite pentru școală vor beneficia deținătorii premiilor 2 și 3. Vor mai fi acordate și mențiuni speciale pentru următoarele 7 lucrări care au acumulat număr mare de voturi. Autorii celor 7 mențiuni speciale vor primi materiale promoționale din partea Oficiului ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) în cadrul unui eveniment închis organizat de OHCHR.

Participare

Participanţii se pot înscrie cu câte o creaţie, la mai multe secţiuni. Creaţiile vor fi încărcate pe platformă în perioada 3 septembrie – 15 noiembrie 2018. În perioada 15 – 30 noiembrie 2018 acestea vor fi supuse votului de către publicul larg. Va fi desemnată câștigătoare lucrarea care va acumula cel mai mare număr de voturi. Autorul lucrării va fi premiat în cadrul Galei ONU pentru drepturile omului organizată în primele zile ale lunii decembrie.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Lucrari publicate

Dreptul la odihna și timp liber

Pictură 143 vizualizări 0 voturi

Dreptul la educație-Calea către succes în viață

Pictură 139 vizualizări 0 voturi

Creație

Pictură 21 vizualizări 0 voturi

Drepturi egale

Pictură 15 vizualizări 0 voturi

De Crăciun

Pictură 18 vizualizări 0 voturi

Odihnă în Santorini...

Pictură 18 vizualizări 0 voturi

Fiece copil are dreptul la prieteni

Pictură 79 vizualizări 0 voturi

Drepturile omului pe bani și putere în Republica Moldova-un caz când statul a despăgubit nerespectarea drepturilor omului

Poezie/eseu 17 vizualizări 0 voturi
Mai multe